Merel in The United Kingdom

Londen en aankomst in Nottingham

Daar is hij dan, het eerste reisverslag.

Na twee dagen strategisch inpakken stond ik donderdag 26 januari met mijn vader op het station om afscheid te nemen. Ik kon het, in tegenstelling tot mijn vader (want stoere mannen huilen immers niet) niet helemaal drooghouden. Gelukkig kreeg ik van de rommelig uitziende man tegenover me een geheel pakje kleenex aangeboden die ik uiteraard niet afsloeg. Gelukkig stapte bij Amsterdam Amstel de rest van het reisgezelschap in, want ik ben gezegend met een geweldig stel vrienden dat mij eventjes naar Engeland 'toe heeft gebracht'.

Na een soepele heenreis waren we om 1 uur Engelse tijd wel toe aan een lekkere pint, we waren immers al om half 6 vertrokken!. (smorgens!). Aangezien je op één been natuurlijk niet kan staan volgden er wat meer biertjes waardoor er op de eerste dag niet meer dan een aantal pubs bezocht is. De tweede en derde dag waren echter volledig volgepropt met bezienswaardigheden en ondanks we af en toe opsplitsten belandden we gezamelijk weer aan het avondeten. Op de laatste avond heb ik een geweldig kadotje gehad, een dagboek met op de eerste bladzijden afscheidverhaaltjes door mijn vrienden geschreven. Bedankt jongens!

Maar naast mijn afscheid moest er ook nog iets anders gevierd worden, Juul werd 21! Helaas was niet iedereen nog fit genoeg om mee te gaan stappen, maar Floor Juul Anton en Rick hebben het er nog redelijk lang uitgehouden terwijl de Partypooperbrigade Robbin, Merel en ik (Andere Merel) al voor 12en in bed lagen.

Vanmorgen kwam dan eindelijk het vervelende moment, het gedagzeggen. In mijn pyjama en laarzen zwaaide ik mijn vrienden uit die na een prachtig weekend helaas weer vertrokken naar Nederland. Zelf had ik nog een uur om mijn koffers weer vol te proppen en hergroeperen voordat ik op weg moest naar de eindbestemming voor de komende zes maanden, Nottingham.

Na een gemakkelijk reis van metro-trein-taxi kwam ik aan bij Raleigh Park in Nottingham waar ik eerst moest inchecken voordat ik mijn kamer mocht betrekken. Aangezien dit niet erg handig werd aangepakt heb ik hier anderhalf uur moeten wachten. Gelukkig was dit het dubbel en dwars waard. De kamer is geweldig. Het geeft een Centerparks idee, een combinatie tussen schoon, gezellig, en vooral een grote aanwezigheid van IKEA. Alle spullen zijn inmiddels uitgepakt en het grootste deel van mijn zes huisgenootjes is ook gearriveerd. We zijn echter tot de ontdekking gekomen dat er totaal geen kookspullen, bekers, bestek en borden aanwezig zijn. Deze gaan we morgen kopen bij de IKEA omdat ik niet elke avond döner kebab van de Indiër (ja döner van de Indiër, hier geven ze nog een extra betekenis aan het woord multiculturele samenleving) wil eten.

Morgen krijg ik een introductie over de rest van dit semester en leer ik de andere internationele studenten kennen. We zijn zojuist uitgenodigd om boven wat te komen drinken, dus ik moet een eind aan dit stukje gaan breien. Zodra ik meer weet van wat mij te wachten staat laat ik het uiteraard weer weten!!

Het begin van deze geweldige exchange kon in elk geval niet beter. Tot over een half jaar jongens. So long!!

Kimberly

Helemaal geweldig Merel!! Geniet ervan!! En uh, tot over 2 maandjes he!!
xxxx

Merel

Jaaa!! en ik heb je gesmst!

Tamara

Nou Merel, een goed begin is t halve werk;)! T word vast top! Kom maar op met alle verhalen!

Stef

Leuk eerste verhaal Mereltje :)
Volgens mij gaat het helemaal goed komen daar in Engeland! Ik ga zeker blijven lezen en af en toe een berichtje plaatsen..

Ik moest trouwens wel erg lachen op die foto's op facebook dat er telkens 1 iemand verdwijnt uit de foto haha...

Tot je volgende verhaaltjee

Stef