De eerste week
Er is inmiddels alweer een week voorbij gegaan en het leek mij tijd om jullie maar weer eens op de hoogte te stellen van het reilen en zeilen in de UK ^^.
Alles hier is compleet anders, om te beginnen bij de beleefdheidsvormen. Men is ontzettend beleefd en staan daarom voor alles in de rij. Overal waar je loopt doemen uit het niets rijen op (de bekende queue's). Zelfs voor een arriverende bus, waarbij wij massaal naar de ingang zouden drommen stellen de Engelsen zich op in een nette rij. Voordringen is uit den boze en leidt nog net niet tot een openbare lynching.
Aan de andere kant ben ik verrast door de aanspreekvormen die de Engelsen gebruiken. Zo spreken mijn buren, kennissen en huisgenoten mij aan met dear Merel, terwijl ik ook rustig een mail van een professor krijg met dear Merel. (en nee dat ligt niet alleen aan die professor, elke Engelsman/vrouw doet dat!) Bij het afrekenen in de winkel wordt je soms zelfs aangesproken als sweetheart. (here you go sweetheart) en ik moet toegeven dat ik het soms hartverwarmend vind.
Omdat ik hier geen werk heb (en zoals de meeste van jullie weten, ik in Nederland vrij vaak werkte) verveel ik me af en toe dood. Mijn courses zijn nog maar net begonnen en daarom heb ik nog geen of weinig huiswerk waardoor ik af en toe niet echt weet wat ik moet doen. Gelukkig kan ik vaak terecht bij de bovenburen waar 24/7 videospelletjes gespeeld worden. Helaas wordt er ook 24/7 gezopen. Hier sta ik nog steeds van te kijken, de Engelse studenten komen namelijk nauwelijks aan studeren toe door de grote hoeveelheden drank die ze elke dag (!), smorgens, smiddags, en savonds wegzuipen.
Net als in Nederland heeft het hier ook gesneeuwd, wat zorgde voor een episch sneeuwballengevecht op de binnenplaats van mijn campus. Helaas is de sneeuw, net als in Nederland, alleen leuk voor één dag. Nu is het glibberen naar de bus toe en terug. Gelukkig zit ik nu weer in mijn lekkere warme, gezellige kamer.
Donderdag ga ik voor het eerst naar de handbaltraining om te kijken hoe ik mijn team vind. Als ik het leuk vind ga ik over twee weken naar een toernooi in Manchester om daar tegen Universiteitsteams uit heel Engeland te handballen. Als ik het geen leuk team vind dan zoek ik een andere society. Iedereen hier in Nottingham is namelijk lid van een society. (tot aan de Zwerkbalsociety aan toe, not kidding).
Ik heb vandaag mijn eerste colleges gehad en ik vond het erg interessant. Het is erg moeilijk om als enige internationale student in een klas met medeleerlingen die elkaar al twee jaar kennen met iemand aan de praat te raken. Dit is dan ook de reden van het bestaan van zoveel societies.
Afgelopen woensdag zat opeens het volledige gebouw in ons appartement, wat zorgde voor een onwijs gezellig housewarming. De volgende ochtend ben ik met mijn huisgenote Emily het hele gebouw langsgegaan met de lost and founds die waren achtergelaten in ons appartement voordat we naar de stad gingen (met de taxi die hier bijna niets kost). Niet alleen de taxi, maar ook het afhaaleten kost hier bijna niets. Voor een complete maaltijd betaal je ongeveer 2,50 pond en het is dus een moeilijke afweging om zelf een maaltijd te koken aangezien dit meer kost dan afhaalvoer waarvoor je niets hoeft te doen. Toch heb ik sinds mijn aankomst hier elke dag gewoon een warme maaltijd gekookt.
Ik zal straks een aantal foto's uploaden om een impressie te geven van mijn appartement, en de gezelligheid van afgelopen week.
Bedankt voor het meelezen!!
Leuk Merel!! Ben benieuwd naar de foto's! Bye sweetheart!!:-)
Leuk verhaal! Fijn dat je het zo naar je zin hebt, Rick zei al dat je het daar helemaal te gek hebt en dat je je wel heel snel aanpast, dus met die drank 's morgens komt het wel goed!!
Veel plezier en liefs
Marja
Klinkt leuk meis ;) Had je natuurlijk al even gesproken, maar we moeten binnenkort maar even skypen!
xx
Hey babe,
ik had nog niks van je gehoord, dus ben blij om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Ik had je wel een gewhatsapped, maar je zal daar wel een brits nummer hebben.
De foto's heb ik ook allemaal al bekeken. Er viel mij alleen op dat er wel heel veel Japanners zijn... Kijk uit voor kamikaze tsunami, ondersteunt door de wasabi brigade.
Ik hoop snel weer wat te horen/lezen.
Kuskuskuskuskuskuskus
Hoi Mirthy,
Leuk om te lezen hoe het daar allemaal gaat.
Ben benieuwd of het vervelen ook nog over gaat.
Maar geniet vooral en blijf schrijven, want zo weten we precies hoe het eraan toegaat.
Dikke hug en we missen je.
Wajooo zwerfbal! Zooo vet! Haha omg vroeger in mijn harry potter fantijd had ik dat moeten weten, helaas is t nu inderdaad little triest xD
Heel veel plezier verder Meer!
xxx
Hoi small bear,
Leuke verhaaltjes. Je hoeft je weer niet te vermoeien, geloof ik. Leuke foto's met veel enge hoofden, maar die hebben je Nederlandse studentenvrienden ook, dus daar was je snel aan gewend. Hou vol. Niet te veel uitgaan en zuipen, anders kan je terug in Holland meteen de afkickkliniek in.
xxxxxxxx coldfeetbear
Hee Mereltje!
Leuke dingen heb je alweer meegemaakt en het is echt grappig om de verschillen te lezen tussen hier en daar! :)
Ik zou zeggen keep 'em coming!
xxxx
lieve merel, wat fijn dat je het zo leuk hebt en goed dat we zo met je mee kunnen leven. Lotte vertelde ook al dat ze een fijn kontakt met je had en je bijna dagelijks kon zien en horen.Hier gaat alles goed ben nog niet de oude maar we werken eraan. De dooi is ingevallen en de straten zijn een pap boel. Veel mensen hebben zich hier goed vermaakt op het ijs, maar er zijn honderden gebroken botten e.d. Zo dit is de 1e reaktie van opa en mij, nu maar hopen dat het overkomt. liefs en xxx van ons.